Els paraguaians del Segrià arriben a les residències de gent gran
El paraguaià, també conegut com a préssec pla, ha estat la fruita protagonista del “Gràcies des del Segrià”, una iniciativa dels departaments d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural; Salut, i Drets Socials, amb la participació del Consell de Producció Integrada.
El secretari d’Alimentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Carmel Mòdol, juntament amb la delegada del Govern a la Catalunya Central, Rosa Vestit, han fet aquest dijous un balanç positiu d’aquesta acció solidària dels agricultors de producció integrada del Segrià que consisteix en el lliurament gratuït de fruita o hortalisses fresques de proximitat a les residències de gent gran amb l’objectiu d’agrair tant al col·lectiu de professionals com a les persones que hi viuen l’esforç i la capacitat per superar dia a dia aquest període marcat per la COVID-19.
En aquesta ocasió s’han repartit 4.800 kg de paraguaians a les 241 residències de gent gran de 83 municipis del Bages, Osona, el Moianès, l’Anoia, i el Vallès Oriental i Occidental durant els dies 27, 28 i 29 de juliol.
El balanç d’aquesta iniciativa, ha tingut lloc al jardí de la Residència Hotel Prudenci de Tona, i ha tingut l’assistència de la delegada de Salut a la Catalunya Central, Imma Cervós; la coordinadora de la Regió Social Catalunya Central del Departament de Drets Socials, Montse Tomàs; la cap de servei de Coordinació i Gestió Territorial d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Patricia Pladevall; la vicepresidenta 3a del Consell Comarcal d’Osona, Margalida Feliu, i l’alcalde de Tona, Amadeu Lleopart.