Es presenta el procés participatiu vinculat al Pla Director Urbanístic d’Activitat Econòmica de la Conca d’Òdena
L’edifici de la Teneria d’Igualada ha acollit la presentació del del Procés participatiu vinculat al Pla director urbanístic d’activitat econòmica de la Conca d’ Òdena. L’acte ha comptat amb la presentació dels set alcaldes i alcaldesses de la Conca i amb la participació del Secretari
d’Agenda Urbana i Territori, del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Agustí Serra conjuntament amb representants dels agents socioeconòmics que formen part de l’Aliança per la Conca: Unió Empresarial de l’Anoia, Delegació de la Cambra de Comerç, Fira d’Igualada, CCOO i UGT.
Els alcaldes i alcaldesses ham volgut destacar el concens que hi ha hagut per tal de tirar endavant aquest proces participatiu que ha de definir com serà el Pla Director urbanístic que s’obre com una gran oportunitat pel territori.
De la mateixa manera els representants de l’àmbit socioeconòmic han destacat la força de la unitat i la voluntat de tirar endavant aquest instrument estratègic per al progrés i la generació de llocs de treball a la Conca d’Òdena.
Es tracta d’un procés adaptat per la situació COVID-19, fet pel qual és més pes digital, tot i que inicialment estava previst un format molt més presencial. Ha estat dissenyat per facilitar informació sobre el projecte (PDUAECO) i fomentar la participació digital a
través del portal de participa.gencat.cat. És un procés deliberatiu on es tractaran temes que puguin tenir incidència en el Pla Director. Busca arribar a una diversitat de veus, no es busca tant la representativitat com la diversitat.
Es recolliran totes les propostes que faci la ciutadania i que, si bé els resultats del procés no seran vinculants, s’explicarà de quina manera s’hauran incorporat en el Pla en el PDUAECO i els motius de la seva inclusió o no.
La participació es vehicularà a través del portal de participa.gencat.cat on es recull tota la informació del procés participatiu i també és un canal de participació, on es pot trobar tota la informació de com accedir-hi, qui hi pot participar i qui són els eixos del debat. Els canals de participació previstos són les sessions de debat amb experts i veus del territori, amb la possibilitat de fer preguntes per avançat; les propostes en els diferents eixos del debat al portal participa.gencat.cat, i les sessions de mapeig que es faran al setembre i que, en funció de la situació sanitària, seran presencial o digitals.