Nou llibre amb imatges aèries de les glaceres dels Pirineus de l’Igualadí Jordi Camins

La Biblioteca Central d’Igualada ha acollit la presentació del nou llibre de l’igualadí Jordi Camins. Amb el títol Pirineos. Glaciares desde el aire, Camins presenta un llibre amb 114 imatges aèries que mostren l’estat actual de cada aparell glacial i la seva ubicació en els 12 massissos pirinencs que encara acullen gel permanent.

Escrit en el llenguatge universal de la fotografia, va adreçat a tota la societat  amb finalitat divulgativa. Les 93 pàgines, documentades amb 114 imatges aèries, mostren l’estat actual de cada aparell glacial i la seva ubicació en els 12 massissos pirinencs que encara acullen gel permanent.

El llibre mostra l’estat del glaç als Pirineus, amb una actualització complerta de tot el seu gel glacial al tancament de la campanya glaciològica del 2017, així com les estimacions de la seva evolució en el marc de la situació climàtica actual. L’evolució de les glaceres pirinenques és de gran importància en el coneixement del comportament  global del gel, la limitada alçada de la carena en relació a la latitud geogràfica on es troba situada, fan dels Pirineus un indret únic en el món per aquestes observacions.

Les imatges aèries aporten una diferenciada i interessant  perspectiva de les glaceres dels Pirineus. De manera volguda els vols d’observació s’han fet just abans de les primeres nevades de tardor i conseqüentment amb tot el gel visible, sense restes de neu de la temporada anterior. Aquestes condicions i les ombres de tardor que projecten els cims sobre molts dels racons on encara resisteix el glaç, són les més adients per documentar l’estat actual del gel , tot i que certament no són les adequades per obtenir fotografies espectaculars dels Pirineus.

El llibre va destinat a tots els que estimen l’alta muntanya, la fotografia aèria els transportarà a aquells indrets, recorreguts i cims que segurament no han tingut ocasió de contemplar a vista d’ocell.

 

(Visited 352 times, 1 visits today)

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close