Arriba la 40a Transèquia

La Transéquia arribarà aquest proper 3 de març a la seva 40a edició. En motiu d’això incorpora algunes novetats, tot i que la més significativa és que a partir d’aquesta edició ja no es podrà fer la inscripció el mateix dia de la prova.

A més, per commemorar les 40 edicions, l’historiador Francesc Comas ha escrit un llibre que les repassa, i la tradicional botifarra a Balsareny es trasllada a l’avituallament de Sallent, per jubilació de la gent que se’n cuidava.

Precisament, enguany, Sallent és el Municipi Amfitrió de la Transéquia.

Tot plegat en una edició marcada per la sequera, cosa que també es recordarà als participants.

Pel què fa a temes organitzatius, ni el recorregut ni les modalitats no varien, excepte detalls, com que enguany hi haurà un únic gran avituallament en arribar a l’Agulla, i no dos com fins ara.

La Transéquia és també un esdeveniment solidari, i per això amb les entrades, i voluntàriament, es pot contribuir amb 1€ al projecte escollit, que enguany és “ACTIVA’T PRE-LABORAL, Taller d’aprenentatge hortícola” de Càritas Manresa

El llarg recorregut històric i la tradició en la qual ja s’ha convertit aquesta festa esportiva, han fet de la Transéquia un punt de concentració d’amants de la natura, l’esport i l’oci a l’aire lliure que l’any passat va arribar als 3.874 participants.

I en aquesta edició, la 40a, s’ha volgut recordar també la desaparició fa poques setmanes de Josep Alabern, un dels impulsors de la prova.

Com cada any, la Transéquia necessita entre 350 i 400 voluntaris per poder portar-se a terme, pel que un any més es fa una crida de col·laboració a les entitats i organitzacions de les poblacions per on passa la Séquia.

(Vistes 15, 1 Vistes avui)

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close