El Festival Clam tindrà un nou model de governança que li permetrà créixer i tenir més estabilitat econòmica

    Els ajuntaments de Manresa i Navarcles, l’Associació Clam Societat i Cinema (ACSC), la Fundació Ibada i CineClub Manresa han oficialitzat aquesta setmana la signatura d’un conveni que permetrà donar estabilitat al Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya, el Clam.  L’objectiu és dotar el certamen d’una nova governança perquè tingui més recursos i pugui créixer.

D’aquesta manera, en la seva 20a edició, el festival incrementarà el pressupost en un 32% i arribarà als 139.000 euros. L’Ajuntament de Manresa ja ha anunciat que hi aportarà 40.000 euros, el doble que en els anys anteriors. El festival se celebrarà del 18 al 27 d’octubre.

L’acord fet públic aquesta setmana marca les línies estratègiques del festival per als pròxims quatre anys, estableix la col·laboració entre les cinc institucions signatàries i regula de forma clara els rols, l’organització, el funcionament i els compromisos de cadascuna d’elles.

El Clam ha aprofitat la signatura del conveni per anunciar el primer nom de l’edició de 2024. El cineasta francès Bertrand Bonello rebrà un dels Premis d’Honor del festival. A més, també estrenarà la polèmica ‘Being Maria’ i els documentals ‘Dahomey’ i ‘No other land’, guanyadors de l’Ós d’Or al millor film i el premi al millor documental al festival de Berlín 2024. El cineasta serà al festival per rebre el guardó honorífic i també oferirà una masterclass.

Bonello és director, guionista, productor i compositor de les seves pel·lícules i, segons informa el festival Clam, “en el seu cinema és molt clara la seva formació i sensibilitat per la música”. El director és Cavaller de l’Ordre de les Lletres i les Arts de la República Francesa i va optar als Oscar fa deu anys per França.

 

 

 

(Vistes 3, 3 Vistes avui)

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close