Guixers i Cercs busquen alternatives econòmiques davant de la incertesa per la sequera dels pantans

Les pluges que s’han produït durant aquest mes de maig a Catalunya han frenat, però ni molt menys solucionat, l’avenç de la sequera. Això vol dir que, com a mínim, els pantans no han seguit buidant-se, però només s’han incrementat en un 1% i actualment es troben a poc més d’una quarta part de la seva capacitat, en un 26%.

A la Catalunya Central, l’embassament de la Baells es troba al 26%, només sis dècimes més que fa unes setmanes, quan estava al 25,4%; el de la Llosa del Cavall es troba al 21%, davant del 22,8% de principis de mes, el de Sant Ponç ha pujat del 28,8% al 30%, i Sau, que és el que més ha crescut durant els darrers dies, es troba al 13% de la seva capacitat, un volum petit, però que ha avançat respecte al 8,9% que presentava a principi de maig.

Però a més, la poca aigua dels pantans posa en perill un recurs turístic de primer ordre. Les empreses d’oci no hi poden treballar i, de retruc, el sector de l’hostaleria i turisme tem perdre clientela. Per tot plegat, els municipis directament vinculats, com Vilanova de Sau, Guixers i Cercs, s’estan replantejant el seu model econòmic.

L’alcalde en funcions de Guixers, al Solsonès, lamenta que les dues empreses nàutiques que hi operen no hagin pogut començar la temporada per la poca aigua que hi ha.

Selga creu que cal fer un “replantejament” de l’ús que es fa de l’aigua dels pantans, i recorda que els tres municipis més directament relacionats amb la Llosa del Cavall no tenen cap captació directa, com sí que tenen altres municipis més allunyats com ara Igualada.

 

Per la seva banda, a Cercs, al Berguedà, es plategen aprofitar el turisme de sequera, que vol visitar el nucli de Sant Salvador de la Vedella, ja que ara l’accés fins al temple és fàcil

En aquest sentit, Calderer també ha explicat que està en contacte amb les federacions esportives de rem i piragua per oferir-los la Baells com a lloc d’entrenament.

(Vistes 81, 1 Vistes avui)

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close