La 8a Festa del tomàquet del Bages torna amb força i farcida d’actes

Un dels principals fruits que es poden consumir a l’estiu és el tomàquet, de fet ara és moment de plantar-los i ben aviat se’n podran menjar de temporada. A Manresa, per impulsar la situació difícil que viu la pagesia i per promoure el consum d’aquest fruit, del 19 al 27 de juliol se celebrarà la vuitena edició de la Festa del Tomàquet del Bages. Una festa que com cada any, compta amb un producte i un municipi convidat. Enguany: l’ou i Artés.

La Festa del tomàquet torna amb força del 19 al 27 juliol amb l’objectiu de defensar el producte local i la pagesia, després de patir un any marcat per la sequera i l’augment de costos de les matèries primeres.

La festa constarà d’activitats gastronòmiques i culturals per donar a conèixer el producte de “quilòmetre 0”, la feina dels pagesos, i crear noves col·laboracions entre productors locals i altres agents com la restauració.

Com a totes les edicions, se celebraran els actes que ja son típics de la Festa del Tomàquet  com el sopar del tomàquet “el pinxopote tomaquer” o el mercat de cloenda del dissabte 27 de juliol. També es potenciarà l’ou com a producte convidat i Artés serà el municipi convidat.

Aquesta any, però, s’hi afegirà la transhumància de Marina. Un ramat de 120 cabres es desplaçaran des del Penedès i Garraf fins a la Cerdanya, i s’aturaran el 19 de juliol al camp de Can Poc Oli, situat a la capital del Bages, on l’endemà es realitzaran activitats de coneixement de l’entorn.

La Festa del Tomàquet retorna per ajudar a revertir la situació econòmica de la pagesia, per així intentar canviar la situació de la terra i la seva gent.

 

(Vistes 12, 1 Vistes avui)

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close