La Diputació de Barcelona destina 3,2 MEUR en infraestructures de prevenció d’incendis, 500.000 euros més

La Diputació de Barcelona distribuirà 3,2 MEUR als municipis per finançar actuacions de conservació i millora de la xarxa viària de camins i punts d’aigua, 500.000 euros més que l’anterior convocatòria. Les comarques més beneficiades seran el Berguedà, el Bages i Osona.

El diputat adjunt d’Espais Naturals i Infraestructura Verda, Jordi Fàbrega, ha destacat la importància de fer una bona gestió forestal i ha posat en valor la feina de les ADF, juntament amb Bombers, per evitar grans incendis.

 

Aquest passat estiu es van registrar 132 incendis incipients amb un total de 14 hectàrees cremades. Les comarques més beneficiades seran el Berguedà (579.000 euros), el Bages (490.000 euros) i Osona (364.000 euros). L’import concedit serà proporcional al nombre d’hectàrees forestals vulnerables, amb un màxim de 48.000 euros per ajuntament. Les actuacions s’hauran d’executar al llarg del 2024.

Entre d’altres, els ajuts van destinats a fer arranjaments de camins per garantir la mobilitat dels serveis d’emergències o establir nous punts d’aigua, ha explicat Jordi Fàbregas.

 

Bombers i ADF es beneficien de totes aquestes millores a l’hora d’actuar davant un foc.

 

En el rànquing de municipis de tota la província on s’han efectuat més actuacions, per una qüestió de dimensió, és Sant Mateu de Bages. La seva àrea forestal és de més de 8.000 hectàrees i 200 quilòmetres de camins. El total de la província suma mig milió d’hectàrees forestals. Això, en conjunt, suposa una planificació d’una xarxa de camins de 12.000 quilòmetres.

(Vistes 1, 1 Vistes avui)

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close