L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet i l’escola Sant Josep han sigut guardonats amb el Premi de la Setmana Europea de la reducció de residus

L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet i l’escola Sant Josep han sigut guardonats amb el Premi de la Setmana Europea de la reducció de residus per haver impulsat “les accions de sensibilització més destacades” a la Unió Europea en aquest àmbit.
Aquest premi anual té com a objectiu reconèixer i incentivar iniciatives de reducció de residus de tots els actors de la societat.
Així, en la cerimònia que ha tingut lloc al Comitè de les Regions a Brussel·les aquest dimecres al matí dos dels sis premis europeus concedits en el marc de la Setmana Verda Europea han anat a parar a Catalunya.
En la categoria administracions públiques l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha estat reconegut per la “Marató residu zero”, una campanya per promoure l’esmorzar sostenible i saludable i la reducció dels residus que generen nenes i nens a les escoles del municipi. Els 600 alumnes (i famílies) que hi ha participat han aconseguit reduir un 33% la generació de residus d’envasos tot fomentant uns hàbits de vida més saludables a través de la divulgació de pautes i consells.
Per la seva banda, Navàs, va imposar-se en la categoria de Premi Europeu especial, ha col·laborat amb altres escoles europees per crear el “EWWR Sustainable Art alphabet”, un alfabet del camp semàntic de la sostenibilitat.
Implementat per Col-legi Sant Josep a Navàs, aquesta iniciativa va animar els estudiants a conèixer la sostenibilitat tot i fomentant el treball en equip i coneixements de llengua estrangera. El resultat va ser un alfabet, les lletres dels quals corresponen a missatges significatius sobre el medi ambient i la reducció de residus.
La resta de guardons van anar a Irlanda del Nord, Euskadi, Irlanda i França.

(Vistes 3, 1 Vistes avui)

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close