Les pastisseries es preparen per celebrar un Sant Joan diferent
Falten només dos dies per celebrar la nit més llarga de l’any, Sant Joan. Enguany la coca i els petards, els imprescindibles d’aquesta festa, seran protagonistes un diumenge. La coincidència amb un pont llarg, podria perjudicar les vendes dels dolços. Tot i això, al Forn de Cabrianes de Manresa son optimistes amb les previsions.
La coca de pinyons, la més clàssica, segueix sent la preferida dels clients, Tot i això, també hi ha aquells que opten per una opició més controvertida com la coca de fruita confitada.
Sigui quina sigui, la coca es tracta d’un dels dolços mes clàssics de Sant Joan i que admet poques novetats.
Tot i això, els pastissers i els flequers s’atreveixen amb alguna innovació. El brioix fracit amb nota o crema, i fins i tot amb xocolata. A més, tot i que son típiques del dijous llarder, les coques de llardons també són les que és venen per a la revetlla. Els preus es mantenen respecte a l’any passat, amb coques per a quatre persones d’entre 18 i 22 euros.
Enguany, la revetlla s’escau en cap de setmana i per tant, les vendes s’han repartit durant els dies previs a la festa . El dia de la revetlla, doncs, no s’esperen grans vendes.
Des del gremi de pastissers, continuen reivindicant les coques artesanes fetes amb productes naturals, sense additius i acabades de fer.