Primož Roglič, guanyador de la quarta etapa de la Volta Ciclista a Catalunya
La Volta a Catalunya, que ha arribat aquest dijous a l’equador, ha viscut una jornada molt bagenca. ha arrencat per primera vegada a la història a Sant Vicenç de Castellet i ha acabat, 190 quilòmetres després, a Montserrat, QUE feia 30 anys que no es vivia un final d’etapa. També s’ha trepitjat algunes zones del Solsonès i l’Anoia
Primož Roglič s’ha convertit en el guanyador de la quarta etapa de la Volta Ciclista a Catalunya, que ha tingut com a meta final la muntanya de Montserrat. En ple equador de la Volta, aquesta quarta etapa ha tingut com a protagonista la Catalunya Central, especialment el Bages, el Solsonès i l’Anoia.
Per primera vegada a la història Sant Vicenç de Castellet ha acollit la sortida d’una etapa de la Volta Ciclista a Catalunya. Per aquest motiu, centenars de persones s’han concentrat a l’espai U d’octubre per gaudir de la presentació d’equips i, posteriorment, de l’inici del recorregut.
El tram bagenc ha destacat per la seva orografia ondulada. Després d’un inici ràpid a Sant Vicenç de Castellet, els ciclistes, encara en grup han arribat a la capital del Bages des del Pont de Vilomara. Han entrat pel polígon de Bufalvent, fins a la plaça de la Pau, seguit per la C-55 i entrant novament a la zona urbana pel Passeig del Riu. No havien passat ni 8 minuts que trepitjaven el terme de Manresa quan l’escamot pujava per l’avinguda de Francesc Moragas, on esperaven desenes de curiosos i entre els quals estava el regidor d’esports de Manresa, Anjo Valentí. Amb un esprint intermedi que arrencava a la carretera de Cardona, els ciclistes han seguit direcció Sant Joan de Vilatorrada, primer per la C-37z i després novament per l’eix del Cardener, abans de trencar per Sant Joan de Vilatorrada, posant rumb cap al nord per carreteres de constant puja i baixa.
El segon esprint bonificat del dia s’ha situat a Torà, en el quilòmetre 60,5, abans d’encarar la part més exigent del traçat.
El punt culminant del dia ha estat l’ascensió final al monestir de Montserrat, que ha tornat a ser final d’etapa 30 anys després. El port, de primera categoria, constava de 8,8 quilòmetres al 6,6% de pendent mitjà, amb trams exigents després de gairebé 190 quilòmetres de carrera.