Quan falta un mes per l’estrena de la Santa Espina, s’acceleren els assajos al Teatre Conservatori

Aquest dies la platea del teatre Conservatori està ben buida perquè tota l’activitat es concentra dalt de l’escenari d’aquest equipament de la capital del Bages. Tot i ser agost, un centenar de persones estan assajant de valent perquè d’aquí un mes es pugui representar després de moltes setmanes de feina l’obra de teatre “La Santa Espina d’Àngel Guimerà”

Aquesta és una de les principals activitats que formen part de la celebració del centenari de la mort d’Àngel Guimerà, un escriptor, poeta i dramaturg català que va ser un dels màxims exponents de la Renaixença. Amb la representació d’una de les seves obres més desconegudes que dona nom també a una sardana, és com la capital del Bages li vol retre un sentit homenatge.

La gran part dels assajos s’estan fent en ple estiu i per tant, un moment que també pot ser complicat per reunir tot el repartiment, però també permet als actors i actrius disposar del Teatre Conservatori les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana

El repartiment és 100 per cent Bagenc i s’ha escollit a través d’un procés de càsting obert a tota la ciutadania. Grans i joves, completen un repartiment amb més de 80 personatges que tenen text a l’obra.

La Santa Espina és una obra de teatre que es va estrenar el 1907 al Teatre Principal de Barcelona, però la prohibició de representar-la durant la dictadura de Primo de Rivera, va contribuir a que hagi sigut una peça teatral poc representada.

La representació, però no seria possible sense moltes entitats i persones a nivell individual que hi contribueixen fent l’escenografia, deixant vestuari o bé entitats com el grup sardanista dintre el bosc que hi tindrà un paper rellevant.

Per veure el resultat final doncs, caldrà esperar els dies 14 i 15 de setembre. Després de moltes setmanes de dedicació, serà aquest el moment que s’obri el plató davant d’una platea que es preveu plena.

 

 

(Vistes 64, 1 Vistes avui)

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close