Sopa de la Fira ViBa
En portes del seu gran cap de setmana, la Fira ViBa va celebrar aquest dimecres un dels seus actes tradicionals d’entre setmana, amb el sopar de la Fira, que es ca dur a terme al Restaurant del Mas de la Sala.
Abans però, es va celebrar un tast de varietats recuperades a la Torre Lluvià, al voltant de la qual hi ha vinyes plantades amb ceps de diferents varietats que s’han pogut trobar en boscos o vinyes abandonades. Després d’analitzar-les, rescatar-les i replantar-les al voltant de la Torre Lluvià, aquest any s’han pogut embotellar les primeres varietats de: Malvesia Manresana, Malvesia Roja, Muscat, Negrelló, Pansa i Pansera.
I per tancar la jornada, la festa es traslladava al Mas la Sala, on es celebrava el sopar organitzat per Bages Impuls de la Fira ViBa, una proposta de km 0 dels restaurants vinculats a les temporades gastronòmiques del Bages.
Els cinc restaurants són Bacasis, Castelladral, Cau de l’Ateneu, Laida i Mas de la Sala, i el menú estava format per profiterola de brandada de bacallà, hummus de pèsol del ganxo; cocafreda del Serralló amb seitons i romescu, arròs de verdures de temporada, espatlles de conill amb salsa de most i duet de cremós, i pastís de formatge amb el seu gelat i reducció de vi ranci. Tot amb producte del Bages.
Tot plegat maridat amb vi dels cellers Abadal, Fargas Fargas i Collbaix – El Molí.
El cap de setmana ve el fort de la fira, amb els actes centrals que se celebraran amb el Pati del Casino de Manresa com a espai central, començant per divendres al vespre amb la Nit dels Picapolls, i la tarda de dissabte i tot el diumenge amb la mostra de vins dels cellers DO Pla de Bages, música en directe, foodtrucks, activitats infantils i, com a novetat, productors agroalimentaris del Rebost del Bages i la Xarxa de Productes de la Terra que oferiran tapes perfectes per maridar els vins, i els membres de la Taula de l’Oli del Bages, que donaran a conèixer els seus olis.