Jan Torrella, nou campió del món juvenil de curses de muntanya

Jan Torrella, nou campió del món juvenil de curses de muntanyaL’atleta baganès Jan Torrella es va proclamar ahir campió del món juvenil de curses de muntanya als campionats celebrats al Gran Sasso, a Itàlia. A més Torrella va marcar un nou rècord de la prova en categoria C, per a joves de 19 a 20 anys.

Jan Torrella es va proclamar ahir campió del món de curses de muntanya en categoria juvenil, modalitat sky, després de guanyar el campionat mundial Youth Skyrunning celebrat aquest cap de setmana al Gran Sasso, a la regió dels Abruços, al centre d’Itàlia. Torrella va fer una cursa impecable, destrossant el crono amb un nou rècord per la categoria de 19 a 20 anys, amb un temps de 2.25.09. La victòria de Torrella confirma el bon estat de forma del baganès, una de les grans promeses de les curses de muntanya a nivell mundial. Torrella va liderar l’equip espanyol als mundials de trail per equips celebrats a Àustria al juny, on van assolir la medalla de bronze. A nivell individual, Torrella es va proclamar subcampió Europeu a La Palma de Gran Canària al juliol i va acabar tercer de la seva categoria a la cursa Ruteñita celebrada el passat mes d’abril a Córdoba. També es va imposar amb autoritat al Trail Rocacorba de Girona al gener i va ser setè a la Ultra Pirineus la tardor passada.