La manca de bolets fa caure la facturació d’alguns restaurants i cases de turisme rural del Berguedà

Ni bolets ni boletaires. Els negocis que depenen del turisme al Berguedà es ressenten d’una de les pitjors temporades boletaires dels últims anys. Això passa especialment en zones amb molta tradició boletaire com Sant Jaume de Frontanyà o Vilada. Aquí, el turisme rural ha notat una caiguda del 40% de l’ocupació. I també ho noten bars, restaurants i comerços de la zona. És el cas del forn de pa Cal Massana de Vilada que, en plena temporada, obren la botiga a les sis del matí per servir l’esmorzar als boletaires més matiners però aquest any no ho han hagut de fer cap dia. La seva propietària, Marta Casals diu que han perdut el 70% de les vendes.

 

Uns i altres esperen que les últimes pluges salvin les darreres setmanes de la campanya.

És el cas de municipis com Sant Jaume de Frontanyà i Vilada. En aquesta zona han notat que ha baixat molt l’ocupació de les cases rurals entre setmana i també les reserves d’última hora.

 

Jordi Solé, de les masies El Prat de Sant Jaume de Frontanyà.

 

Als bars i restaurants tampoc tenen boletaires i això es nota amb menjadors buits. És el cas de La Riereta, de Vilada. El seu propietari, Miquel Puig, explica que aquesta situació es nota, sobretot, entre setmana.

 

Puig explica que la mala temporada ja s’arrossega des de l’estiu per culpa de la sequera, ja que tampoc han tingut els turistes del pantà de la Baells.

 

Al Ripollès també han notat una baixada de clients per la falta de bolets. Les famílies que venen a passar el dia, en canvi, sí que es queden a dinar i per tant aquestes reserves s’han mantingut.

(Vistes 9, 1 Vistes avui)

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close