Jornades gastronòmiques del camí Ignasià
Manresa ha celebrat aquest cap de setmana una nova edició de les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià. Durant dos dies, els assistents al museu de l’Aigua i el Tèxtil han pogut conèixer i degustar els productes del Bages tot passejant pel mercat de productors i també els vins de la DO Pla de Bages a través del Wine Bar i han pogut assistir a tastos i demostracions de cuina en directe
Les Jornades Gastronòmiques que enguany arriben a la sisena edició, convertint-se en les primeres després de la celebració de Manresa 2022 i, la bona acceptació de la edició d’aquest cap de setmana, posa de manifest que, aquesta ja és una activitat consolidada a la ciutat.
Com ja acostuma a ser habitual, les Jornades Gastronòmiques del Camí Ignasià han comptat amb un territori convidat, vinculat al camí ignasià, enguany, ha estat la Rioja.
En el mercat de productors de les jornades gastronòmiques també s’hi podia trobar una mostra del producte gastronòmic més caracterísitc de la Rioja i, els assistents a les jornades gastronòmiques van poder degustar-lo.
Els tastos i les demostracions de cuina en directe van tenir molt bona acceptació per part del públic; dissabte a la tarda va ser el torn del producte local de la cuina del Bages. Silvia Rovira, del Celler de Can Bosc de Sant Vicenç de Castellet, va cuinar, en directe, un arròs amb secret de porc de Palou, Carxofes i calçots. En aquesta demostració de cuina, de dissabte a la tarda, també hi van participar Aitor Prada, de Radix Gastrobar de Sant Joan de Vilatorrada i Jordi Llobet, de Llobet Espai Gastronòmic.
Diumenge al migdia, després dels parlament de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy i del director general de Turisme de la Rioja Ramiro Gil, va ser el torn del cuiner Marc Ribas, conegut, entre altres, per la seva participació al Cuines i Joc de Cartes de TV3 qui va exhaurir totes les places per assistir al seu showcooking.