La 6a Festa del Tomàquet del Bages amplia els tastos gastronòmics i estrena una trobada entre productors i restauradors
Manresa recupera del 18 al 23 de juliol la Festa del Tomàquet del Bages amb total presencialitat, i fins i tot creixent, ampliant els tastos gastronòmics i amb l’estrena d’una trobada entre productors i restauradors.
Aquesta serà una de les novetats de la 6a edició d’aquesta festa, que te l’objectiu de divulgar el producte estrella de l’horta bagenca i reflexionar sobre els reptes de la pagesia i el sistema agroalimentari. Al llarg de la setmana, hi haurà prop d’una vintena d’activitats, que inclouran fins a nou tastos gastronòmics, i una trobada entre productors i restauradors del Bages, organitzada per la revista Proper i Bages Impuls, i que s’inclou per primera vegada a la Festa del Tomàquet.
La trobada es farà el primer dia de la festa, que tindrà lloc a Món Sant Benet, de 18 a 20h, amb un showcooking amb restauradors de la comarca, gratuït i obert a tothom.
Però l’acte central seguirà sent el Mercat del Tomàquet, que es farà el darrer dia, el 23 de juliol al matí, i que a causa de les obres a la Plaça del Puigmercadal, canviarà d’ubicació, de manera que es traslladarà al Passeig Pere III, davant del Casino. Comptarà amb productors i productores de Manresa i comarca, que muntaran la seva parada per vendre directament als visitants.
A més, es farà coincidir amb La Refesta del Camí Ignasià, pel què s’han programat jornades, caminades, visites a productors i actes vinculats amb Manresa 2022, entre d’altres.
Els llegums seran el producte estrella convidat d’aquesta edició. Al Bages i a la resta de la Catalunya Central n’hi ha diverses varietats, com la mongeta de Castellfollit, el cigronet de Mura o el cigronet de l’Alta Anoia.