La Catalunya central participarà a la setena edició de Benvinguts a Pagès La Festa
La Catalunya central participarà a la setena edició de Benvinguts a Pagès La Festa, que tornarà els dies 1 i 2 d’octubre a tot el territori. Les comarques del Bages, Berguedà, Osona, Moianès, Anoia i Solsonès no es perdran la gran festa de la pagesia catalana, on presentaran una oferta pròpia de 22 explotacions agroalimentàries, 27 restaurants de proximitat, 22 allotjaments rurals i prop d’una vintena d’activitats complementàries.
El primer cap de setmana d’octubre, la ciutadania tindrà una nova oportunitat per conèixer de primera mà l’origen dels aliments que mengem i els processos d’elaboració. Maria Teresa Clotet, Directora dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball de la Catalunya Central, ha explicat diverses característiques del programa, així com la difusió del model de turisme de sostenibilitat o la promoció de l’alimentació saludable.
Per altra banda, Ramon Sentmartí, director de la Promotora d’Aliments Catalans, ha posat en relleu la gran importància del món de la pagesia en el nostre territori, tant pel que fa la producció d’aliments com la gestió i cura del terreny.
Els pagesos i pageses també han tingut protagonisme en l’acte de presentació del programa. Oriol Comallonga, des d’ ‘Ous de l’Oriol’ i Núria Bach, de ‘Nous El Soler, han explicat el perquè s’han apuntat a Benvinguts a Pagès La Festa i què oferiran durant aquell cap de setmana.
Les visites de Benvinguts a Pagès La Festa ja es poden reservar de manera gratuïta a través de la pàgina web benvingutsapages.cat, per tal de planificar i seleccionar de manera còmode quina explotació visitar. A dia d’avui, prop de 1.500 persones ja han fet la seva reserva gratuïta per visitar les explotacions agrícoles catalanes.