Prop de 200 persones no es van voler perdre la conferència a Manresa de David Bueno
Prop de 200 persones, la majoria del món de l’ensenyament, no es van voler perdre aquest dijous la conferència a Manresa de David Bueno, divulgador científic expert en neuroeducació.
La importància del cervell i dels estats emocionals en els joves i adolescents i l’adaptació de l’educació en funció d’aquests processos van ser alguns dels temes que es van tractar en la xerrada, que es titulava “El paper del cervell en els processos educatius”, i que es va fer a l’Auditori de l’Espai de la Plana de l’Om, organitzada per la Fundació Pere Tarrés.
David Bueno i Torrens és doctor en Biologia, professor, investigador i director de la Càtedra de Neuroeducació UB-EDU1ST. Col·labora habitualment amb diversos mitjans de comunicació escrita i ha guanyat el Premi Europeu de Divulgació Científica “Estudi General”, el 2010, i el Premi Magisteri per la seva contribució a la neuroeducació, el 2018.
Segons Bueno, els darrers avenços en neurociència ens han permès entendre com funciona el cervell en molts aspectes de la nostra vida quotidiana, entre els quals destaquen els processos durant l’aprenentatge.
Aspectes com les emocions, la motivació, el plaer i la cerca de novetats, crucials en tots els processos educatius, s’insereixen plenament en el funcionament instintiu del cervell, ja des del naixement.
Els organitzadors, la Fundació Pere Tarrés és una entitat no lucrativa d’acció social i educativa amb la finalitat de promoure l’educació en el lleure d’infants i joves.