Cervesa amb l’excedent de pa a Tona

Un forner de Tona elabora una cervesa rossa amb els excedents del pa. La Panarra està elaborada amb un 36% de pa sec i després de diverses proves i gràcies a la seva passió per la cervesa, La Panarra ja es comercialitza al seu forn i en alguna botiga del poble.

Després d’haver treballat molts anys en una panificadora, el 2016, David Garcia, es va plantar pel seu compte agafant el relleu a un altre forner. Com s’havia fet antigament, també intercanviava l’excedent que li quedava de pa amb algun pagès, per no haver de llançar res, conscient del malbaratament alimentari.

El forner ha explicat que va començar a investigar i va veure que el Regne Unit ja hi havia gent que estava anant per aquest camí. En el seu cas, però, les primeres proves que va fer no van sortir bé.

De moment explica que la cervesa està tenint bona acceptació. Tot i això, té molt clar que si li va bé, no fabricarà més pa del compte per poder elaborar més cervesa.

El projecte no acaba amb aquesta cervesa. El forner ja està fent proves amb una cervesa negra, que segurament sortirà al desembre. També vol fer una cervesa estacionàries amb les restes de brioxeria i les coques que elabora per Sant Joan o un licor amb pa sec.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close