El Patí Vic torna a l’OK Lliga amb una remuntada èpica

Amb patiment fins al final i amb una explosió d’alegria i la corresponent invasió de camp. Així va viure l’ascens a l’OK lliga l’afició del Patí Vic. Després de tres anys a l’OK lliga plata, els vigatans tornaran a la màxima categoria de l’hoquei estatal. El Vic va quedar-se a sis punts de l’ascens directe, però l’èpica del playoff ha permès als osonencs tornar a la divisió d’honor.

L’ambient a l’olímpic de Vic era de dia gran, amb les graderies plenes i amb l’afició animant al seu equip des de la sortida a la pista. La gesta era complicada. Calia remuntar un 2 a 0 del partit d’anada i fer-ho davant un equip molt sòlid, fort en defensa i amb un dels porters menys golejats de la categoria.

El duel va començar amb el vic molt endollat. Les primeres ocasions van ser pels locals, que es topaven amb les aturades d’Andreu Muñoz i amb els pals, que van negar fins a tres vegades el gol al conjunt vigatà. Durant tota la primera meitat el Vic buscava fer mal a través de llançaments exteriors i internades per les dues bandes, que generaven perill a la porteria visitant. El Lloret se sentia còmode defensant i buscava la seva opció al contraatac, però els locals també eren capaços de desfer el perill. El Vic atacava però el gol no arribava i la tensió creixia. En una jugada a la tanca, Gil Canal va veure targeta blava per llançar l’estic, i això va donar una falta directa al Lloret. L’especialista, Hugo Laguna, no va poder superar a Ernest Burgaya i el Vic va saber aguantar els dos minuts amb la inferioritat numèrica. Amb la igualtat recuperada, Litus Sánchez va aconseguir colar-se a l’àrea amb una bona jugada personal i va ser objecte de penal. Ell mateix es va encarregar de transformar-lo i fer embogir l’olímpicA dos minuts pel descans, Roger Font veia blava per una topada amb un jugador del Lloret, però de nou Ernest Burgaya guanyava la partida al manlleuenc Pol Auguet tant al primer llançament com al refús.  El partit va arribar al descans amb l’1 a 0.

A la represa les coses no van començar bé. S’havien jugat només dos minuts i en una jugada desafortunada dins l’àrea Vigatana Roger Font va tocar la bola amb la cama i se la va introduïr a la pròpia porteria. Quedaven 23 minuts de partit i el Vic havia de tornar a fer dos gols per igualar l’eliminatòria i tres per aconseguir l’ascens. Els locals es van abocar a l’atac i van tornar a posar a prova a la defensa lloretenca. Mentrestant, els visitants contemporitzaven i deixaven córrer el rellotge amb possessions llargues. Passaven els minuts i el gol no arribava, fins que en un error visitant, Gere Rovira va interceptar una bola al centre de la pista i va enviar una arrossegada creuada a l’escaire, impossible per Andreu Muñoz. El Vic hi tornava a creure.

El tram final del partit va tenir de tot. Opcions tant del Vic com del Lloret, amonestacions verbals i targetes blaves, però el marcador no es movia. El lloret continuava resistint i els nervis s’apoderaven de les grades de l’olímpic, que veien com l’ascens s’escapava poc a poc. Quan quedaven només quaranta-cinc segons per acabar el partit, Ramon Pardo va decidir jugar el 5 contra 4, substituïnt el porter Ernest Burgaya per Gere Rovira. El Vic va tenir la possessió i no va precipitar-se. Va moure la bola fins a trobar el forat i el capità Uri Ramírez va enviar la bola al fons de la xarxa amb un xut que va tocar l’estic d’un defensor. Era l’èpica que necessitava el partit, que se n’anava cap a la pròrroga.

A la primera meitat del temps afegit, els dos equips van ser cautelosos i no van voler cometre errors, tenint la possessió i seleccionant bé els llançaments a porteria per no comprometre possibles contres. A la segona part de la pròrroga, però, el Vic es va decidir a anar a buscar el partit. Font, Ramírez i Canal ho provaven des de darrere la porteria però no trobaven el camí del gol. El Lloret va respondre i va tenir el gol a tocar, però la bola rematada en última instància per Sebas Duhalde va sortir fregant el pal. Quan quedava només un minut, Gere Rovira, en una jugada personal, va engaltar un xut de cullera que va trobar l’escaire de la porteria del lloret per culminar la remuntada i portar el vic a l’OK lliga. El Lloret va buscar el 5 contra 4 però el Vic va resistir.

Després de tres anys a la segona categoria, el Vic tornarà a disputar l’OK lliga, una categoria que va perdre l’any 2021. La temporada vinent, doncs, Osona tornarà a tenir dos equips a l’elit de l’hoquei.