Torna el Lactium amb moltes novetats

Torna a Vic el Lactium la mostra de formatges catalans que enguany s’avança i coincidirà amb la diada de Sant Jordi. La fira arriba a la 15ena edició i hi participaran una trentena d’artesans que s’ubicaran al parc Jaume Balmes i que oferiran més de 150 formatges per provar i comprar al tall.

Enguany el Lactium no comptarà amb el concurs que premia al Millor Formatge Català. Un fet que ha estat condicionat pel canvi en la direcció a l’Associació Catalana de Ramaders i Elaboradors de Formatge Artesà.

En aquest sentit, i amb l’objectiu de fomentar l’ús del formatge artesà català per part de pastissers i restauradors, enguany s’ha creat el Premi al Millor Pastís de Formatge Català, capitanejat pel millor mestre xocolater del món, Lluc Crusellas.

El Lactium també compta amb activitats paral·leles amb un espai de tast i divulgació de la cultura i els valors del formatge, amb maridatges, música, poesia, i tastos de la mà de divulgadors com Maria Nicolau o Pau Vidal.

El canvi de data s’ha fet per evitar els inconvenients que provocava el borrissol que desprenen els plataners del parc Jaume Balmes. L’emplaçament i el model de fira agrada a l’organització de la mostra, però des de fa anys es veia necessari avançar les dates per evitar coincidir amb la floració dels arbres.

(Visited 105 times, 1 visits today)

Contingut Relacionat

La nostra web utilitza cookies per a una millor experiència d'usuari. Consulta la nostra política de cookies per obtenir més informació sobre les cookies i com les utilitzem. Més informació

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close